Калкани, шарани и tech-пирани

48: Калкани, шарани и tech-пирани
Здравейте стартъпъри,
 
В Е48 се отдаваме на един национален български спорт – хейтенето. Ние в каста, обаче, не го обичаме и предпочитаме да правим градивна критика. Този път, обаче, си е 120% хейт 🙂 Защо? Защото говорим за нашия любимец Джейсън Калаканис, този силиконов Тръмп, този титан на мисълта и скромността. Поводът е едно интервю/профил, който Ню Йорк Таймс е написал наскоро за него, където той представя новата си книга и куп други умнотии, които мисли, че има нужда да излее върху нас – социума. Линкът е долу. Със четири ръце и четири крака се опитваме да представим и двете гледни точки на нещата, които говори той, както надяваме се, ще оцените 🙂 А те са относително сериозни – има ли смисъл средната класа в обществото да инвестира активно в стартъпи и как.
Имаме кратък (този път) разговор за Black Mirror S1E3, който, ако не сте гледали, пропуснете.

Спираме се накратко и на лудостите, които Амазон патентоват в последно време, които да ви дадат някои идеи накъде отиват нещата в живота 🙂

Завършваме с препоръки – в случая – едно ехо от зората на интернета, един сериал и един геолокейшън.

В този епизод:

1. Калканис (00:00 – 41:20)

2. S1E3 на Black Mirror [СПОЙЛЪР] (41:20 – 50:25)

3. Amazon madness (50:25 – 1:01:42)

4. Et cetera (1:01:42 – 1:11-12)

Както винаги, всякакви хвалби и хейтове насочете към info@predpriemachite.com, както и Facebook и Twitter (@predpriemachite).

Линкове от епизода:

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *