Black Mirror Book Club

46: Black Mirror Book Club

Здравейте фенки и фенове,

В #46 Ники бленува по изгубените мечти за разни ъпгрейди от Apple с новите телефони и часовника. Изобщо, проблемите на 1%. Дори тежкият бритиш на Джони Айв не успява да размие разочарованието, че няма кръгъл часовник, който да издържа повече от ден, както и заменянето на пръстовия отпечатък с мечтата на NSA (и на всеки пластичен хирург) – лицев скенер.

Следва СПОЙЛЕР за първи епизод на първи сезон (този с прасето) от сериала Black Mirror, в който с Ники водим разпален спор дали е уникален или пълно дърво (познайте кой коя позиция държи..). Препоръчваме първо да го гледате и после да слушате тази секция.

Продължаваме с лебедовата песен на магическата интернет сокоизтисквачка Juicero, която се отправи към вечните ловни полета на 1 септември. Историята за възход и падение, его-веганизъм и анти-елитарните медии и настроения, които погубиха един титан на зеленчуко-механичното развитие, който пресира със силата на две Тесли.

Нямаше да е истински епизод без обичайната доза крипто новини и безумия. От върха на Парис Хилтън до китайските изпълнения да сриват пазара, от изказванията на изпълнителния директо на JP Morgan до някаква мега безумна статия в Биволъ и черешката на тортата – ново българско ICO, което децентрализира вече децентрализирания демократичен, дизръптнат и ънсъстейнабъл пазар на хотели и апартаменти. Със сериозен team и главен съветник wait for it – Росен Плевнелиев! Yep, само тийзър на този етап, но скоро и интервю с тях.

В този епизод:

1. Кратък ъпдейт на новите Apple неща (00:00-13:15)

2. S1E1 на Black Mirror (СПОЙЛЪР) (13:15-26:56)

3. Juicero и войната на елитите (26:56-41:00)

4. Крипто безумия vol.1  (41:00-55:55)

5. Отговори на слушателски въпроси et cetera (55:55-1:06:24)

Както винаги, всякакви хвалби и хейтове насочете към мейлът ни info@predpriemachite.com, както и Facebook и Twitter (@predpriemachite).

Линкове от епизода:

https://www.bloomberg.com/news/features/2017-09-08/inside-juicero-s-demise-from-prized-startup-to-fire-sale

https://bivol.bg/bitcoin.html

http://lockchain.co/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *