Тъ(л)поинвестиране гон ронг!? 😊

45: Тъ(л)поинвестиране гон ронг!?

Здравейте съ-инвеститори,

Епизод #45 е посветен на крауд(ин)вестинга или на човешки език – тъ(л)поинвестиране (абе, тоя термин на колко езика си проси двузначието?) и има ли то почва у ВАС. Да, можете да инвестирате и сами в стартъпи по света, без да работите във венчър фонд или да сте инвеститор-ангел (името наистина е безумно..) с 5 милиона в джоба. Можете, и то много лесно е то с дребни суми (буквално около 20 лева минимум). Първата част е за това на какви платформи става това, как работят и какви са плюсовете и подводните камъни, на които да обърнете внимание. Ако сте наясно с материята, направо минете към примерите.

След теорията да сложим малко практика в устата, както би казал лорд Минчев (макар и да му ги слагам тия думи в устата, pun intended).

Дами и господа, представяме на вашето внимание не един, не два, а ТРИ нови бизнеса, в които можете да (не) си загубите парите. Подобно на едновремешния ни хит – Кикстартър Невада, сега правим по-скучна и суха версия – Инвестинг Невада, но поне можете да изкарате някой лев от цялата работа ако Вселената се смили над вас и ви благослови с това да инвестирате в тези 1-5% стартиращи бизнеси, които ще прокопсат и ще оцелеят малко по-дълго.

1. Knightscope: малък автономен Сотаджия-робот, който е смесица между Р2Д2 и половин Дюрекс 😊 Но пък струва 100 милиона долара.

2. Your Sommelier: картонена кутия, която пристига по пощата у вас и ви носи три френски вина всеки месец срещу 20-60 паунда.

3. Enertor: това е стелка за маратонки. Но не каква да е стелка, а рекламирана от Юсеин Болт.

В този епизод:

1. Теория на тъ(л)поинвестинга

2. Скучна Инвестиционна Невада

3. Препоръки: гледайте Black Mirror (Ники), Live Q&A със Светльо Наков от Софтуерния Университет (Боби)

P.S. За който се чуди случайно и не му се чака до края на епизода: гон ронг = gone wrong 😊

P.S2. За да разсеем и капката съмнение, горните три идеи не са препоръка за губене на пари като инвестирате в тях 😊

Както винаги, всякакви хвалби и хейтове насочете към мейлът ни info@predpriemachite.com, както и в книгата на лицата и в частната трибуна на The Доналд (@predpriemachite).

Линкове от епизода:

Краудинвестинг платформи (някои от тях):

https://www.seedrs.com/

https://www.crowdcube.com/

https://www.companisto.com/en

https://www.seedinvest.com/

https://www.angelsden.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *