Астронавтите също плачат

Е25: Астронавтите също плачат без гости

Здравейте, след кратката пауза с Ники се завръщаме с един от най-структурирано-неструктурираните епизоди евър. Сред темите на разговор са: апликация за групов секс, първият успешен по-голям български Кикстартър проект – Halfbike (който мина целта си на косъм), два неуспешни български проекта в Индигого, интервюто на Любен Белов в Дневник и фън с коментарните тролове.

Освен това говорим за новия словенски хит при апликациите за споделяне на снимки – Povio, както и 2-3 български стартъпа за онлайн храни, доставки и индустрията като цяло.

 

Разбивка на епизода:

1:42 Добри момчета – тройки за секс и безшумни места по градовете.

15:15 Halfbike – български проект за ново колело, който се финансира през Кикстартър (и успя в последния момент да събере 81 769 долара при 80 000 цел).

21:20 Други два български проекта, които набират капитал чрез crowdfunding, за да демократизират гласуването и щорите – Votefront и Jalousier, както и малко фън с нашите любимци от Jaktogo.

45:51 Интервюто с Любен Белов от LauncHUB, коментарни тролове, Нетинфо, както и дискусия за правене на бизнес от България в България или от България за целия свят.

1:10:50 Словенската фото апликация Povio е новият хит от YCombinator.

1:18:00 15 стартъпа от Източна Европа за храни и напитки – говорим за българските Take-a-cake и Murzelivo, както и за индустрията на онлайн доставки на храни в България.

Актуализация

1:31:30 Атанас Атанасов и таблетът за незрящи

1:35:30 Cofounder.bg и Ясен Славов

1:40:30 Измамната кампания на HealBe в Indiegogo

Викания

1:48:40 Васил

1:49:21 Камен и farmhopping.bg

1:50:35 Ивайло Димитров и Северна Корея

Препоръки

1:57:20 The hard thing about hard things: Building a Business When There Are No Easy Answers – Ben Horowitz

2:00:50 Някаква препоръка-виц-народна мъдрост от Ники

Приятно слушане!

 

4 коментара

 1. Ivailo Dimitrov каза:

  Коментар по темата Сочи.

  Директно Русия(като държава) е платила около 50% от тази сума, споменавана в разни анализи.
  С нереално високите цени на руските енергийни-продукти, тази сума е платена от всички европейски държави.

  Голяма част от съоръженията са построение на „добра воля“ от заможни руски бизнесмени, поставени пред дилемата…помагат или напускат страната за да не бъдат преследвани.

 2. Maverick каза:

  Не че нещо, но поради каква причина решихте, че в http://cofounder.bg/ не може да се регистрираш без Facebook. Стана ми интересно, че има такъв сайт в който е задължителен профил в facebook и реших да проверя просто и се оказа, че има страница за регистрация, която се появява след натискането на бутона „Започни приключението!“. В този си коментар включвам възможността да са го добавили след вашия подкаст, което ми съмнява то, но е възможно.

 3. Николай Начев каза:

  Не там си беше.

  Грешката е наша, просто не е особено интуитивно направено и тия бутони приличат на email subscription секция която пропускаме по инерция.

 4. Maverick каза:

  Добре, разбрах!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *