Кастата на недосегаемите

E06: Кастата на недосегаемите с гости Румен Рачков и Тодор Гигилев

В новия епизод на „Стартъп Разговор“ ни гостуват Румен Рачков от Threechess.com и Тодор Гигилев от Dreamix. Те правят коренно различни неща, но общото между тях е, че са успешни български програмисти, които могат още утре да заминат да работят в чужбина, но предпочитат да останат в България.

Затова и днешният епизод е условно разделен на две – в първата половина говорим с Тодор и Румен за това с какво се занимават, а във втората – за това дали може и трябва да се прави успешна кариера в България или да се насочваме към Терминал 2.

Още в епизода ще чуете: Колко програмисти са необходими, за да играят шах за трима? Могат ли двама да играят шах за трима и как се развива гейм стартъп. Какво е бизнес интелиджънс софтуер, кой го ползва и защо му е нужно? Кой чисти риба за 3000 долара в Аляска? Умни ли са програмистите в най-бързо развиващата се икономика в света? Коя е кастата на недосегаемите?

3 коментара

 1. Sylvi каза:

  Здравейте епизодът много ми хареса. Като завърнала се от чужбина темата дали да работим в българия и изградим собствен бизнес или да сме модерни бели роби в чужбина (много ми хареса това определение) ме накара много да се замисля. Не че в българия не сме модерни бели роби ако работим за друг (но по-ниско платени) или не бихме могли да основем фирма в чужбина и да работим с България… Вариантите са многобройни и всеки сам преценява как е най-добре за него. Ще се радвам ако отново се дискутира тази тема поздрави силви

 2. В България каза:

  Споделям една статия в подкрепа на оставането в България:

  Дългото българско завръщане

 3. Gongo каза:

  Ръмен е колека предприемач и добър познат, но не мога да се съглася с някои от неговите изказвания. Особено си личи, че никога не е търсил или работил ниско квалифицирана работа в България и съм сигурен, че не е работил лятото по Българското черноморие. Но все пак добър разговор и някои доста добри и забавни теми за разискване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *